Sparebankstiftelsen DNB gir Bingsfoss og Texasdalen pengegave!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 11. Des 2019

Onsdag morgen, i Herredshuset på Jessheim, var det samlet mange spente representanter fra klubber, lag og organisasjoner.  Det var tid for årets utdeling av pengegaver fra Sparebankstiftelsen DNB, og totalt skulle det deles ut i overkant av ti millioner kroner! 

 Pengegavene fra stiftelsen vil komme godt med hos mange kultur- og idrettsprosjekter rundt om på Romerike. Bingsfoss SK og Texasdalen hadde søkt om midler til å bygge wallride og broer i Texasdalen, og fikk tildelt hele 75.000 kr! 

Jan Myhrvold og Christine Abbott var tilstede under gaveoverrekkelsen på vegne av klubben og sykkelparken. De gleder seg nå til våren kommer og til byggingen kan starte! 

"Det blir noen timer med dugnadsarbeid som skal gjøres i forkant, så vi håper at mange frivillige arbeidsjern blir med oss ut over våren! Å få på plass en wallride i et av de bratteste partiene i skogholtet tror vi skal bli veldig morsomt for alle våre syklende besøkende!" forteller Abbott. 

Bingsfoss SK takker Sparebankstiftelsen DNB for et kjærkomment tilskudd!


0 Kommentar

Gratulerer med 40-års dagen!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 8. Nov 2019

Kjære alle nåværende og tidligere Bingsfossyklister! Gratulerer med dagen og jubileet! 

Det er i dag 40 år siden John Bringsli og Arvid Næss stiftet Bingsfoss sykkelklubb etter anmodning fra Romerike sykkelkrets. Med seg i oppstarten hadde de blant andre Kjell og Marit Gulbrandsen, Sigmund og Berit Lystad, og Dagfinn Næss. Bringsli satt som formann/styreleder i hele 15 år før han overlot styringen til andre. Klubbnavnet Bingsfoss ble valgt fordi det var vidtomspennende, og ikke direkte knyttet til stedsnavn som Sørum, Sørumsand osv. da det blant annet på den tiden var spesielt ønskelig å dekke Aurskog-Høland.

Klubben har bevart denne vidtomspennende verdien, og har også i dag medlemmer fra mange steder utenfor Sørumsand. Dagens klubb har gjennom årene vokst seg større, og er i dag en breddeklubb med tilbud til barn, ungdom og voksne og eget sykkelanlegg i Texasdalen. 

Vi gleder oss over å kunne se tilbake på et fantastisk jubileumsår, og takker alle våre samarbeidspartnere, sponsorer og andre støttespillere som har vært med oss gjennom 40 år!


0 Kommentar

Idrettsstipend til Bingsfossungdommer!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 30. Okt 2019

Onsdag kveld fikk to flotte Bingsfossungdommer en velfortjent overraskelse! I forbindelse med spinningtrening, omringet av klubbvenner, trenere og foreldre, dukket det opp representanter fra vår hovedsponsor Blaker Sparebank for å dele ut idrettsstipend på 20.000 kr til hver av gutta!

Kevin Touya og Mathias Lade har begge vært med i barne- og ungdomsgruppa siden oppstarten for syv år siden, og begge to har de siste årene i større grad lagt ned mye arbeid med trening og rittdeltagelse. Dette har de presentert i søknaden om idrettsstipendet, og i følge juryen utmerket de seg begge med både resultater og fremtidige planer for sykkelsporten. 

Bingsfoss SK er utrolig stolte, og vi gleder oss på vegne av gutta! I tillegg til iherdig treningsinnsats og flotte resultater, så er de begge også fantastiske forbilder og representanter for klubben! 

Vi gratulerer så mye!


0 Kommentar

Edvald fikk møte regjerende Norgesmester fra BSK!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 26. Okt 2019

Det var duket for mestermøte da TV2 skulle lage promofilm for sykling i Sørum i dag! Bingsfossyklistene Hilde- Emilie Johansen og John-Harald Hellesvik, sistnevnte regjerende Norgesmester og Nordisk mester i Tempo masters, skulle sammen med Edvald Boasson Hagen utgjøre proffsyklistene i innspillingen som foregikk i Hammernvegen. 

Bingsfossyklistene, som begge også er trenere i barne- og ungdomsgruppa, tok utfordringen om å stille til opptak på strak arm! De skulle i utgangspunktet være "stand in" for proffene Edvald og Susanne Andersen, men vi tror at Edvald hadde veldig lyst til å møte Tempomesteren Hellesvik, og at han derfor avbrøt ferien og tok turen til Stomperudbygda for å delta selv! :-)

Trekløveret skulle liksom være på treningstur når de blir tatt igjen av tre barn som er ute å kappsykler. Plutselig befinner vi oss i "Tour de France", med jublende publikum i kreative påkledninger! Ryktene sier at barnesyklistene kom fra Tut&Kjør barne- og ungdomsteater, som også utgjorde mesteparten av publikummet på stedet.

Et par andre kjente fjes skal også ha vært til stede under opptakene, blant annet ekspertkommentator Johan Kaggestad og tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen. 

Promofilmen om sykling kommer på TV2 på nyåret, og vi gleder oss til å se resultatet! Stor takk til Hilde-Emilie og John-Harald! Fantastisk moro at dere ble med og at klubben får vist seg frem i "beste sendetid" etterhvert! :-) 0 Kommentar

Møtte Hushovd på Morgendagens Helter-samling!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 21. Okt 2019

Sist helg deltok fem Bingsfossungdommer og en trener på Morgendagens Helter-samling i regi av NCF Region Øst på Sørmarka kurs- og konferansesenter. Samlingen er et samarbeid mellom Equinor, NCF og regionene i NCF. De totalt 33 deltagerne, som var mellom 13-19 år, fikk delta på treninger, foredrag og teambuilding.

Samlingen har fokus på talentutvikling, og i 2018 inngikk Equinor og NCF en ny treårig avtale rundt talentsatsing og et samarbeid for å fremme sykkelsporten og unge talenter. 

Til tross for en søkkvåt helg, sitter gjengen fra Bingsfoss igjen med en skikkelig vitamininnsprøytning! Høydepunktet var naturlig nok å få møte og trene sammen med "Oksen fra Grimstad", selveste Thor Hushovd! Thor holdt også et inspirerende foredrag om veien frem til merittene han har oppnådd. Deltagerne fikk i tillegg høre historiene til ungguttene Vegard Stokke og Jonas Hvideberg, to lovende syklister som nå nylig har inngått kontrakter med nye lag. 

Ellers fikk gjengen høre foredrag om ernæring og antidoping, og Truls Korsæth (tidl.Astanaproff) fortalte om VO2, watt og annet treningsteknisk. Teambuildingoppgaven var et populært innslag, og vinnerlaget inneholdt i allefall 1 Bingsfosser ;-)  

Ungdomstrener Leif Nordbø, som fulgte våre fem ungdommer på samlingen, fikk uventet gleden av å planlegge og gjennomføre turene i helgen! Dette tok han på strak arm sammen med en Nesoddentrener, og det så ut til at hele gjengen var fornøyd med det! 

Bingsfoss SK er storfornøyd med å ha den "største delegasjonen" på denne samlingen, og håper at flere av våre unge syklister deltar også i fremtiden! Deltagere nå var Mathias Lade, Sivert Vårum, Philip Pochon-Guerin, Sondre og Håkon Nordbø.


0 Kommentar

Blaker Sparebank tar 3 nye år som hovedsponsor for Bingsfoss SK!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 28. Sep 2019

Blaker Sparebank har nylig signert en ny avtale som hovedsponsor for Bingsfoss SK! 

Onsdag forrige uke skulle salgs- og markedssjef Lars Eugen Andresen overraske barn og ungdom på sesongavslutningen med den gode nyheten om at klubben får tilskudd på 25.000 kr i året i tre nye år! I stedet overrasket han enda mer med å dukke opp med en jubileumsbursdagsgave i tillegg! Både styreleder Ludovic Pochon-Guerin, og ansvarlig for barn og ungdom, Christine Abbott, kunne juble sammen med små og store som var samlet i Texasdalen for sesongavslutning. 

Klubben gleder seg over at det gode samarbeidet fortsetter, og er svært takknemlige for støtten Blaker Sparebank gir! I tillegg til å forlenge avtalen med støtte til klubben, tilbyr banken også gode betingelser på lån og forsikring for klubbens medlemmer. 0 Kommentar

Jubileumsfeiring "tre dager til ende"!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 25. Sep 2019

Litt på forskudd av selve fødselsdagen 8. november, feiret Bingsfoss SK sitt 40-årsjubileum sist helg. Det ble en storstilt feiring for medlemmer, venner av klubben og nærmiljøet generelt, med jubileumsmiddag på Meierigården og bursdagsfest i Texasdalen!

Fredag var medlemmer og æresmedlemmer samlet til middag, og i tillegg til god mat og drikke, fikk gjestene gleden av å høre æresmedlem John Bringsli fortelle om klubbens historie. Han satt selv som styreleder gjennom 15 år, og hadde mange gode historier og bilder å dele. Arvid Næss og Svein Berg var også tilstede. De er begge æresmedlemmer og har vært med klubben fra oppstarten i 1979.

Det ble utdelt medaljer og premier til årets klubbmestere (http://www.bingsfoss.no/blog/post/149432/arets-klubbmestere-og-ovrige-medaljevinnere?ispage=true ), samt en ekstra oppmerksomhet til Norgesmesterne våre Cathrine Årstad Olsen og John Harald Hellesvik. I tillegg fikk Monica Hedlund, John Hedlund, Stig Olsen og Tore Stuedahl (ikke tilstede) en oppmerksomhet for respektive prestasjoner og/eller innsats i klubben. 

Det ble en trivelig kveld for alle gjester, og en flott markering av jubileet!

Gjennom hele helgen var store deler av medlemsmassen engasjert i forberedelsene til den store bursdagsfesten i Texasdalen. Dugnadsmaskineriet i klubben fikk virkelig vist seg frem, og laginnsatsen var formidabel! Det var henting av utstyr, rigging av scene, telt og annet, kakebaking, nattvakt, og mye, mye mer! Resultatet ble en fantastisk feiring for hele nærmiljøet, medlemmer og venner av klubben, store og små! Værgudene var med oss, og etter en tåkelagt morgen, brøt sola igjennom om ga oss "prikken over i`en" på et arrangement fullspekket av aktiviteter og underholdning.

Ordfører Marianne Grimstad Hansen kastet glans over åpningen av bursdagfesten med en svært hyggelig tale, og en gave til klubben på 10.000kr. Sørumsand skolemusikkorps spilte, og delte senere ut gratis sukkerspinn til de som ville ha. Vi hadde besøk av Klovnen VirrVarr, Midtlivskrise i lycra og sykkelshowet til Eirik Ulltang! Gjestene kunne delta på sykkelrebus, og de kunne prøve sykler fra Merida som sammen med Intersport Kløfta hadde stand under arrangementet. Bærum og omegn cykleklubb hadde lånt oss bmx-sykler som store og små kunne prøve i pumptracken, noe som var en stor suksess!

Våre sponsorer og samarbeidspartnere Blaker Sparebank, Trento, Intersport Kløfta, Maxbo, Original Team Wear og Døhlen Dekor bidro blant annet med uttrekkspremier, og nærmiljøet ved Interoptik Nordfonn, Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris bidro med premier og noe å spise og drikke. Tusen takk til dere alle sammen!

Vi takker alle som har bidratt til markeringen av vårt jubileum! Det har vært en fantastisk helg, som forhåpentligvis gir mange gode minner for fremtiden! 


0 Kommentar

Årets klubbmestere og øvrige medaljevinnere

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 25. Sep 2019

Årets klubbmestere, samt øvrige medaljevinnere, ble behørig feiret under klubbens jubileumsmiddag på Meierigården sist helg. 

Klubbmesterskapet i terreng ble holdt under Stomperudrittet i august, og klubbmesterskapet på sti ble avholdt nå i september i Monsrud stirunde. Bukkestyremesterskapet ble avlyst grunnet få påmeldte. 

Pokaler:

Årets Birkebeiner: Cathrine Årstad Olsen

Årets landeveisyklist: John Harald Hellesvik

Klubbmester raskeste rytter: Stian Finneide

Terreng:

Kvinner 20-50

 1. Cathrine Årstad Olsen

Menn 20-50

 1. Stian Finneide
 2. Gunnar Thorvaldsen Abrahamsrud
 3. Ludovic Pochon-Guerin

Menn 50-60

 1. Erlend Edvartsen
 2. Lasse Bakken
 3. Edvin Johnsen

Menn 60+

 1. Hans Flaen
 2. Trond Løfsgaard
 3. John Raastad

Sti:

Kvinner

 1. Cathrine Årstad Olsen
 2. Christine Abbott

Menn

 1. Edvin Johnsen
 2. Odd Erik Ringstad
 3. Gunnar Thorvaldsen Abrahamsrud

0 Kommentar

Hellesvik storfornøyd med VM Masters i Polen!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 2. Sep 2019

John Harald Hellesvik har denne uken gjennomført tempo og landeveisritt i VM Masters i Polen, og er i skrivende stund på vei hjem til Norge og Sørumsand.

Dagens landeveisritt ble nok en opptur for Bingsfoss-syklisten, og han plasserte seg midt på resultatlista på lik linje med temporittet som gikk sist torsdag. Småsliten i beina og med ønske om å skulle hatt en sjåfør hjemover, så er det allikevel en smørblid og superfornøyd spreking vi får et referat fra i kveld.

"Jeg er helt utrolig fornøyd, og dette har virkelig gått over all forventning!" forteller han lattermildt. "Det har vært et flott arrangement, og det har vært utrolig godt å ha familien her som støtte. Været har vært som "i syden", så en god del varmere enn hva jeg er vant til å sykle i, men stemningen og publikum langs løypa har vært fantastisk! Det har virkelig vært en stor opplevelse å få delta her!"

John Harald forteller at dagens ritt på 150km gikk i paddeflatt terreng, men likt med tempoløypa så var det også her flere steder med fryktelig dårlig asfaltdekke. Han kjente seg frisk og sterk underveis, men ble noe defensiv pga forholdene. Han var fast bestemt på å gjennomføre uten uhell, noe han så at mange andre ikke var like heldig med å unngå.

Nå er det hjem til barn, hus, jobb og restitusjon, for så å begynne planleggingen av sesongen 2020. Neste år er det nemlig VM i Canada, og går alt etter planen så står John Harald på startstreken også der! I mellomtiden gleder vi oss over prestasjonene hans i Polen og til å få han hjem til Bingsfoss hvor han også er barnetrener.

Gratulerer så mye John Harald! Vi er utrolig stolt av deg!


0 Kommentar

Barne- og ungdomsbirken

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 2. Sep 2019

Søndag var det barn og ungdom sin dag i Birken! Bingsfoss SK var godt representert med 7 ryttere på startstreken i henholdsvis barnebirken og ungdomsbirken, og konkurrerte med andre utøvere fra hele landet. I likhet med alle mosjonister og eliteutøvere som syklet over fjellet lørdag, kan disse nå med rette kalle seg for ekte Birkebeinere!

Utøverne som stilte til start i dag var Sivert Lindblad Vårum, Kevin Touya, Kristian Mjelland, Philip Pochon-Guerin, Paulus Elias Weydahl Juliussen og brødrene Andreas og Mathias Lade. Sistnevnte har også gjennomført ungdomsbirken på ski og løp tidligere i år, og fullførte dermed Birkebeinertrippelen!

Alle deltagerne er svært godt fornøyd med dagens ritt, og selv med litt sølete underlag så slapp de i alle fall unna regnværet som dro over tidligere denne morgenen.

To av gutta, Philip og Kristian, hadde på forhånd bestemt seg for å sykle sammen. Det var en avgjørelse de begge var godt fornøyd med da de kom i mål.

Vi gratulerer dere alle med godt gjennomførte ritt, og håper at andre barn og ungdom lar seg inspirere og blir med til neste år!


0 Kommentar

Gull til Cathrine Årstad Olsen og Monica Hedlund, og sølv til Per Kristian Orderud i Birken!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 1. Sep 2019

Årets store sykkelfest fra Rena til Lillehammer er igjen gjennomført for mange ryttere fra Bingsfoss! Hele 28 av våre medlemmer deltok på den 86 km lange turen fra Rena til Lillehammer med sekk på ryggen, og hjem til Bingsfoss og Sørumsand/Nes kommer det hele 3 medaljer! Det er jo helt fantastisk!

Cathrine Årstad Olsen stilte i K elite, og med tiden 03.21 fulgte hun opp seieren i NM/Stomperud for 2 uker siden med nok et gull i klassen K45-49! Cathrine selv er storfornøyd og sier det er over all forventning! «Det er helt utrolig gøy å avslutte sesongen med klasseseier i Birken! Det har vært tungt etter NM, og det var veldig tungt i starten i dag også. Det er først etter passering i Djuposet at det virkelig løsner. Jeg blir liggende i en gruppe med 6-7 damer, og vi samarbeider godt over fjellet og i rulle i lettere terreng. Resultatet er virkelig langt over hva jeg hadde forventet!» forteller en lykkelig Bingsfossrytter og Norgesmester! Og vi tillater oss å nevne at Nesbuingen endte på en fantastisk 13.plass totalt i eliteklassen for kvinner!

En annen gullvinner på dagens ritt er Monica Hedlund som stilte i FHK-klassen. Hun hadde håp om ny personlig rekord i dag, men teknisk trøbbel og værforhold ville det annerledes. «Jeg måtte ha sykkelen til reperasjon 4 ganger, men var klar over at jeg bare trengte å fullføre for å vinne klassen, så det var nok motivasjon til å kjempe videre» forteller hun.

I klassen M65-69 tok Per Kristian Orderud en fantastisk 2.plass med tiden 03.19! Det er kun drøye halvannet minutt bak klassevinneren, og den nest beste tiden av alle BSK-ryttere i dag! Per forteller at han er svært fornøyd med dagen! «Det var veldig morsomt å havne på pallen! Det gikk dessverre litt for sakte fra Sjusjøen til mål, noe som var litt ergerlig siden jeg lå i teten mesteparten av rittet. Uansett så gikk det over all forventning, og jeg var også heldig med været og fikk kun litt nedbør.» Klubbkamerat Stian Finneide, som for øvrig var raskeste Bingsfosser i dag, er ekstremt imponert over Orderuds tid! «Jeg må virkelig gratulere Per og alle andre Bingsfossere som har stilt til start i dag!» sier Stian i kveld! Han forteller at vær, føreforhold og noen avgjørelser underveis gjorde at det ikke ble noen personlig rekord for han, men han er allikevel veldig fornøyd med egen tid og innsats.

Trond Meckelborg Rognerud (M45-49) og kona Jane Thøgersen (K45-49) forteller begge om en fin, men litt værutsatt tur over fjellet i dag. Trond hadde et forsiktig fall rett før målgang, med er fornøyd med dagens gjennomføring under litt klinete forhold. Jane er enig i at forholdene var noe krevende og at underlaget var sugende, men alt i alt godt og varmt selv med noen regndråper og mye vind. Det må jo også nevnes at Jane, som virkelig har fått fart på sykkelen siste året, i dag perset med hele 52 minutter! «Det blir kanskje ikke helt riktig å sammenligne med tiden jeg hadde i 2016, men nå er målet definitivt å perse med enda noen minutter neste gang og forhåpentligvis gjennomføre på under 4 timer!». Vi kan jo ikke annet enn å si at vi er helt overbevist om at Jane når nettopp det målet!

Det var flere som satte personlige rekorder i dag, og med tiden 03.54 syklet Arild Hartmann (M45-49) inn til årets store mål, nemlig å fullføre under 4 timer! Arild forteller at han var mentalt innstilt på at dette skulle han klare! «Jeg startet bra og var på Skramstadsætra på 40 min. Da tenkte jeg at dette går, jeg har dagen! Før jeg visste ordet av det var jeg i Rosinbakken, og det gikk fortsatt veldig bra. Jeg tenkte at jeg måtte «safe» inn til mål, men så kom vinden i form av en vegg på toppen av Rosinbakken! Hastigheten falt som en stein, og jeg ble seriøst bekymret for at målsetningen min skulle ryke. Heldigvis er jeg sta, og med høyere puls på slettene enn i Rosinbakken, kunne jeg lykkelig rulle inn over mål til ny PR!» Arild forteller avslutningsvis at han er superfornøyd med dagen, noe vi fullt ut kan forstå!

En gjeng «eldre herrer» (som de selv karakteriserer seg som) har også stort sett kommet seg helskinnet gjennom dagens ritt. For Terje Langørgen (som dessverre måtte bryte etter et fall), Helge Eliassen, Morten Holterhuset, Erling Evensen og Øyvind Hagen er Birken en lang tradisjon. Morten syklet for 20. gang i dag, og Øyvind for 23. gang. Fra hytta til støtteapparatet på Sjusjøen forteller de at årets ritt var en tøff opplevelse med fuktig underlag, litt regn og kraftig motvind over Sjusjøen. «Vi startet i forskjellige grupper pga tidligere resultater, så sånn sett syklet vi jo individuelt» forteller Øyvind. Gjengen sier at det viktigste tross alt er å holde seg litt i form og samtidig ha det sosialt. «Med Bingsfossdrakta på, samles vi mosjonistene for felles trening, og fellestreningene fører igjen til at noen av oss setter oss mål med deltagelse på ritt på enten landevei eller MTB. Birken er vel fortsatt det største rittet i Norge som har blitt en fin tradisjon for oss.» Støtteapparatet er det heller ikke noe å utsette på, skal vi tro gjengen som i kveld hygger seg med et glass vin! Med overnatting på Rena hos klubbkollega Rune Rødin, og med støtte fra Christian Kjustad som har stilt opp i en årrekke så er alt «tima og tilrettelagt» når gjengen etter målgang samles hos Dag Nor på Sjusjøen. Gjengen ser ut til å være godt fornøyd med dagens ritt, og gir en ekstra klapp på skulderen til Erling som i dag tok merket i M60-65!

Vi vil gratulere alle våre ryttere som startet og som gjennomførte dagens Birkebeinerritt! Dere er en fantastisk gjeng!

Gull til Cathrine Årstad Olsen i K 45-49

Monica Hedlund 


 Arild Hartmann på vei inn mot mål til PR!


De «eldre herrer» før start i Rena.0 Kommentar

John Harald Hellesvik tok 20.plass i VM Masters Tempo

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 30. Aug 2019

Torsdag 29.august sto John Harald Hellesvik fra Bingsfoss og Norge klar til start i VM Masters Tempo i Poznan, Polen. Etter å ha vunnet både NM og Nordisk i samme gren, var han endelig klar for å gjennomføre det som har vært hans store mål gjennom sesongen! 

I klassen M40-44 lå John Harald lenge høyt på lista på den 18 km lange distansen. Etter å ha brukt nærmere en halvtime (!) på å justere festet på startnummeret mest mulig aerodynamisk, måtte han halvveis, etter vending, dessverre slippe noe da varmen satt han helt ut. Det var sol fra skyfri himmel og en lufttemperatur på 32 grader, en varme John Harald sjelden har syklet i og aldri har konkurrert i. Motstanderne hans fikk isbiter i drakta av støtteapparatet, og han selv dynket seg i vann, men uten særlig nytte. Temporitt er en vanvittig kroppslig påkjenning, og med en snittfart på 45 km/t, så sier det seg selv at kroppstemperaturen er høy nok i seg selv. Energimessig ser John Harald at han på siste runde av rittet ble liggende rundt 60 watt lavere enn hva han normalt sett gjør. 

"Men det har vært en utrolig kul opplevelse så langt! Det er gøy å ha knust minst halvparten av konkurrentene mine, og jeg kan nesten garantere at det til neste år er enda flere som skal legges bak meg!" forteller han med latter i telefonen fra varme Poznan. 

Ellers så er John Harald fornøyd med arrangementet så langt, men slett ikke imponert over alt.  "Jeg tror det må være det dårligste dekket jeg noen gang har syklet på, sammenlignet med ritt i Norge og Norden. Det var hull og humper overalt, så jeg måtte virkelig fokusere på hvor jeg kjørte." 

Nå er det noen dager med restitusjon før han stiller i fellesstart landevei på søndag. 

Vi gratulerer John Harald med en fantastisk 20.plass i VM og må innrømme at vi er en smule stolte her hjemme i Sørum!


0 Kommentar

Stomperudrittet og NM 2019

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 18. Aug 2019

FOR EN DAG, OG FOR EN GJØRMEFEST! 💦🚵‍♀️🚵‍♂️😁

Årets Stomperudritt ble nok en fantastisk sykkelfest for store og små, elite, tur- og trimmere! Værgudene bidro (som de ofte gjør) til at vi også i år omtrentlig bare fikk "brune drakter" over målstreken😂 Til tross for regn og mere regn gjennom hele dagen, så meldes det om flere heiagjenger og publikummere langs løypene og i start- og målområdet!

Bingsfoss SK stilte med tre ryttere i NM maraton mastersklasser, og som vi tidligere i kveld kunne meddele så fikk vi en Norgesmester med seieren til Cathrine Årstad Olsen i maratondistansen på 49 km K45-49. Cathrine har siste tiden vist at hun er i storform, og så heltent ut før start! Etter å ha kjempet seg gjennom i de gjørmete løypene på tiden 2.55.21 kunne hun strekke armene i været og innkassere GULL i klassen, samt juble over å bli tredje beste kvinne totalt på distansen!👏💪🚵‍♀️ Cathrine forteller at det var en sleip og sølete tur, men at hun hadde godt feste hele veien. "Jeg kjørte på Nobby Nic foran og Rocket Ron bak, og det ga meg trygghet til å kjøre bedre teknisk. Jeg fikk meget god sekundering av mannen min Stig og flotte supportere i teltet ved skibua! Stomperudrittet har vært sesongens store mål for meg, og det er utrolig gøy å lykkes på hjemmebane i dag sammen med Stig. Vi har hatt en tøff vår og forsommer etter ulykken, og jeg hadde ikke klart dette uten han!"
Vi bøyer oss i gjørma og gratulerer nok en gang med Norgesmestertittel og med team Olsen👏🏆🥇🚵‍♀️❤️

Vi gratulerer også Erlend Edvartsen med 6. plass i M50-54 NM Masters maraton 63 km💪🚵‍♂️

I Tur 31 km blir beste Bingsfosser Stian Finneide med en 5.plass i M40-49, og i ungdomsklassen M15-16 som syklet samme distanse, så tok Kevin Touya en sterk 13. plass!
I ungdomsklasse M13-14, på distansen 17 km, gjorde Mathias Lade nok et godt ritt og tok 6. plassen. I klassen M11-12 som også syklet 17 km, tok Paulus Juliussen 3.plassen! Det skal nevnes at 17-km ungdommen fikk en ekstra oppvarmingsrunde på 4,3 km da de ble ledet feil i løypa og måtte starte på nytt.
Gratulerer til dere alle sammen! 🚵‍♀️🚵‍♂️💪

Sist men ikke minst så hadde vi flere barn med i 20 km trim og i barnas Stomperudritt på 4,3 km. Gratulerer til dere alle sammen! Vi digger unger som dere som elsker å sykle i regnvær og bli skikkelig møkkete😁

Takk til Stomperudrittet for nok et fantastisk arrangement! Det er utrolig gøy å være klubb, rytter og publikum hos dere! Dere gjør en helt utrolig jobb med arrangementet, og vi er stolte over å være en del av bygda på en dag som denne!👏👏👏

Og sist men ikke minst; takk til alle dere Bingsfossere som deltar på sykkel eller langs løypene, som rigger og fotograferer, og som bidrar til at vi som klubb får en fantastisk dag sammen. Dere er alle og enhver unike!❤️❤️❤️


0 Kommentar

Stem på årets sykkeltalent i Norges Cykleforbund

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 2. Aug 2019

Det har aldri vært flere norske ryttere i Tour de France enn i år, og flere kan det bli. Her skal du få bli bedre kjent med Norges største sykkeltalenter. Felles for de alle er at de er enormt dedikerte til sporten sin. De jobber knallhardt hver eneste dag for å bli best. Sånn inspirasjon trenger vi! 

Jakten på årets sykkeltalent er et samarbeid mellom TV 2, Equinor Morgendagens helter og Norges Cykleforbund. Nå er det opp til folket å stemme frem sin kandidat.

Se nyheten her: https://www.sykling.no/article/stem-på-årets-sykkeltalent

Ligger også på Facebook her: https://www.facebook.com/NorgesCykleforbund/0 Kommentar

John Harald Hellesvik og Bingsfoss SK skal til VM!!!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 30. Jun 2019


John Harald Hellesvik og Bingsfoss SK skal til VM!!!


I dag vant John Harald NM Tempo Masters og er med det direkte kvalifisert til VM i Poznan Polen i august!


John Harald forteller selv at han er kjempefornøyd med dagens gjennomføring og seier i klasse 40-44! Selv om reisen med bil i går ble lang og det ble sen natt før han var i seng, så hadde han god tid før start i dag og fikk også varmet opp på skikkelig vis! Løypa var mer kupert enn forventa, og det var en god del vind, men han holdt allikevel 360 watt i snitt!

"Jeg har vært så spent som aldri før i forkant av dagens ritt! I natt drømte jeg om at tidtagerutstyret ikke fungerte, og at vi måtte sykle distansen på nytt! Det har nok litt å gjøre med at jeg har "gått høyt ut" og annonsert at det kun er seier som gjelder i dag! Da jeg sto der etter målgang så tok det litt tid før det gikk opp for meg hvor stort dette var, og da jeg sto på pallen og nasjonalsangen ble spilt så ble det veldig rørende."


Bingsfoss SK er vanvittig stolte og GRATULERER med en formidabel prestasjon!


0 Kommentar

Resultater

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 20. Jun 2019

Sist helg var det stor aktivitet blandt våre medlemmer og det er mange vi må G R A T U L E R E! 


Kevin Touya tok 2.plass i temporittet Mot Klokka.  Rittet er 13 km og går fra Tangen til Espa. Arrangøren hadde for første gang i år en egen paraklasse for ungdom med funksjonsnedsettelse. Dette har kommet på plass etter at Norges sykkelforbund nå har bestemt seg for å satse mer på parasykling. 


Per Orderud syklet inn til seier i klassen M65-69 i Nordsjørittet! Terrengsykkelrittet er Norges nest lengste med sine 91 km mellom Egersund og Sandnes, og Orderud vant klassen sin med god margin blant 84 startende. 


Cathrine Årstad Olsen tok seieren  i K Elite i Hedmarksvidda rundt.  Terrengsykkelrittet på ca 57 km og har start og mål på Budor, og er også seedingritt til Birken. 


10 karer fra Bingsfoss SK syklet også Vätternrundan. Rittet er verdens største mosjonssykkelløp og går rundt innsjøen Vättern. Rittet er på 300 km og gjengen gjennomførte på respektable 11 timer og 50 minutter.


Gratulerer også til alle andre medlemmer med godt gjennomførte ritt sist helg!


0 Kommentar

Klubbmesterskap BSK 2019

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 18. Jun 2019


I tradisjon tro er vårt offisielle klubbmesterskap en del av Stomperudrittet. Løypa har fått mer av det fantastiske terrenget i Sørum. Sykkelforbundet har også tildelt rittet NM Terreng Maraton. Vi oppfordrer alle BSKère til å delta her. Det kan velges mellom følgende klasser:

 • NM Herrer 91km
 • NM Kvinner 63km
 • NM Master Herrer 63km
 • NM Master Kvinner 49km
 • Tur 31km
 • Trim 20km (primært på veg/grus)
 • Ungdom 15/16 år 31km
 • Ungdom 13/14 år 17km
 • Ungdom 11/12 år 17km

Tradisjonelt er det deltakelse i Tur 31 km som er tellende for voksne utøvere. MEN! Siden det nå er mulig å delta i NM vil også påmelding i disse klassene telle i klubbmesterskapet. Det er da tiden ved 31 km passering som vil gjelde.

Det er også mulig å delta som tilskuer i BSK bakken for å heie på rytterne. Mer info vil komme. 

 

Offisielt klubbemesterskap – Stomperudrittet 17 Aug. 2019, følg link her

 

Videre har vi følgende klubbkonkurranser:

Bukkestyremester 25 Aug. 2019 – Stravabasert tidtaking, se info Bukkestyremester i BSK 2019.pdf

Stinissemester 15 Sept. 2019 – Raskeste syklist i BSK Stirunde denne dag. Se Strava segment her

Spørsmål kan sendes til post@bingsfoss.no eller på Facebook, BingsfossSK.


0 Kommentar

G R A T U L E R E R til John Harald Hellesvik

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 11. Jun 2019


G R A T U L E R E R til John Harald Hellesvik med seier i klasse M40-44 i Sport 1-rittet Harestua! 

Rittet, som er et 10-km temproritt, ble gjort som en rittgjennomkjøring for å samle erfaring i oppladningen mot NM 29. juni.


"Jeg tok det relativt rolig i dag, og har på ingen måte trappet opp mot dagens ritt. Tvert i mot har jeg hatt beinharde treningsøkter de siste dagene og syklet dagens ritt med 17 watt lavere snitt enn ved siste temproritt jeg deltok i. Det er NM som gjelder for meg, for det er med seier der jeg kvalifiserer meg til VM masters i Polen i slutten av august. Jeg gjør stadig nye erfaringer ved ritt, spesielt ifbm planleggingen på rittdagen. Jeg har ofte dårlig tid, selv om alt er klargjort dagen før, og det er verdifull erfaring og ta med seg inn mot NM og forhåpentligvis VM. Rittet på Harestua i dag startet uten at jeg hadde rukket oppvarming, da jeg nok en gang var sent fremme, forteller John Harald med et smil."


Bingsfoss SK er uten tvil både stolte og spente på John Haralds vegne, og gleder oss veldig til å følge han i NM som går i Bergen 29. juni. Fra resultatlistene i dag ser vi at han i tillegg til seier i dag, også ligger svært godt an om vi ser alle klassene under ett. Han ble kun slått av èn rytter med 13 sekunder i mastersklassene, og ser vi resultatet hans inn mot proffene i seniorklassen, så ville han havnet på en 7. plass. Det er råsterkt med tanke på at han hadde mye å gå på i dag. Gratulerer så mye, og lykke til videre!


0 Kommentar

Bingsfossungdommen viser styrke!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 20. Mai 2019

Helgen 21.-23. juni arrangeres Den store styrkeprøven, Trondheim - Oslo. Rittet som sannsynligvis er det mest prestisjefylte man kan gjennomføre som tursyklist, har flere forskjellige distanser, og i år har Bingsfoss sykkelklubb ungdomsgruppe fått dispensasjon til å delta på strekningen Gjøvik – Oslo. Hele 8 ungdommer i alderen 14-16 år, i følge med like mange voksne, skal kjempe seg gjennom 136 km på sykkelsetet. Tre av ungdommene gjennomførte rittet i fjor, og ikke bare ga det mersmak, men det inspirerte også flere i ungdomsgruppa til å være med!


TEAM BINGSFOSS UNG har trent strukturert siden høsten 2018 mot oppgaven som venter om noen uker, og klubbens to store sponsorer og samarbeidspartnere, Blaker Sparebank og Trento Sørumsand, har bidratt stort til gjennomføringen. Gjennom hele høsten, vinteren og frem til påske har gruppa trent spinning på Trento, og etter nyttår fikk gruppa tilrettelagt styrketrening med egen PT (personlig trener). Det har blitt lagt igjen mye svette og energi i treningslokalene i perioden, før gjengen tok frem syklene og startet opp med utetrening like før påske. Hovedtrener for ungdommen, Hans Petter Lade, kan fortelle at nivået på gruppa nå begynner å bli så bra at trenerne – som i all hovedsak er foreldre - begynner å slite med og holde følge. Det lover godt, sier han med et smil!


Lørdag 22. juni stiller 7 gutter, 1 jente og 8 foreldretrenere på startlinja i Gjøvik. Sykler, utstyr, mat og ryttere fraktes i felles buss, sponset av Blaker Sparebank. Klubben er kjempefornøyde og takknemlige for støtten fra nærmiljøsponsorene, sier leder for barne- og ungdomsgruppa Christine Abbott. Bidraget fra Trento Sørumsand og Blaker Sparebank har gitt oss muligheten til å skape et strukturert opplegg og støtteapparat rundt rytterne, og det er uten tvil enklere å få til deltagelsen med slik hjelp!


TEAM BINGSFOSS UNG fortsetter med fellestreninger 3-4 dager i uka frem til rittet, hvor målet er å gjennomføre som et lag, og at alle skal sitte igjen med en god mestringsfølelse.


Klubben er kjempestolte av gruppa! Mange av disse ungdommene har vært med fra starten av for 6 år siden, da barnegruppa ble etablert. Vi håper at både klubbens egne medlemmer og andre fra nærmiljøet vil stå langs løypa og heie de frem!


De som skal delta er Håkon Nordbø, Sondre Nordbø, Kevin Touya, Mathias Lade, Sebastian Smedby, Maria Reuter, Audun Dahl-Jensen, Philip Pochon-Guerin. Trenere/foreldre som følger er Hans Petter Lade, Vegard Vangen, Morten Jensen, Leif Nordbø, Laurent Touya, Bendik Ekseth, Ludovic Pochon-Guerin, Martin Reuter.0 Kommentar

Bingsfoss sykkelklubb takker DNB Sparebankstiftelsen

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 15. Mai 2019

Bingsfoss sykkelklubb har i dag fått midler fra DNB Sparebankstiftelsen for å sette opp en gapahuk ved Breidmåsan, noe som vil gi både stisyklister og andre brukere et fint mål for turen. Gapahuken skal settes opp sammen med SIF tur og friluftsliv, et samarbeid vi setter stor pris på! 


På gaveutdelingen fik SIF også midler til nytt løypekjøringsutstyr og midler til hallen, så alt i alt, en meget bra dag for lokalbefolkningen, og spesielt de som bruker skogen (noe alle burde gjøre).


På bildet sees representanter for Bingsfoss og SIF sammen med DNBs representant.


0 Kommentar

NORGESCUP RUNDBANE

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 7. Mai 2019

Sist helg deltok Mathias Lade fra klubbens ungdomsgruppe i Rye terrengsykkelfestival 2-dagers etapperitt i rundbane på Langsetløkka i Oslo.

Løypa var en variert rundbane med ulike tekniske utfordringer og drop, ikke ulikt terrenget vårt ved lysløypa og Frokostfjellet på Sørumsand. Klasse M13-14 var den største i helga, med over 70 ryttere både fra Norge og Norden. Mathias gjennomførte med stil og uten uhell begge dagene, og hang godt med midt i feltet. Dette var hans første ritt av denne størrelsen, og i følge han selv så blir det garantert ikke det siste! Han er veldig godt fornøyd med gjennomføringen og opplevelsen.Trener’n til Mathias sier at det er ingen sak å stille i slike ritt med den gode grunntreninga vi legger opp til i barne- og ungdomsgruppa! Vi håper derfor å se flere unge ryttere på fremtidige ritt.0 Kommentar

Sykkelsesongen er godt i gang, og det samme er dugnadssesongen!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 5. Mai 2019


I helgen har flere av klubbens medlemmer og venner tilbragt mange timer både i skogen og i sykkelparken.

Langkloppa over Breidmåsan er både forlenget og utbedret - forhåpentligvis til glede for både syklister og turgåere. Texasdalen sykkelpark har fått en oppgradering av grill- og bålplassen, og med det så har hele nærmiljøet fått en hyggelig samlingsplass.

Vi takker alle som har gitt av sin tid i helgen, og oppfordrer samtidig flere til å være med i fremtiden. Dugnad er sosialt og hyggelig, i tillegg til at vi er med på å utbedre og vedlikeholde aktivitetsområdene vi bruker.0 Kommentar

Bingsfoss 40-årsjubileum og klubbmesterskap

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 27. Apr 2019

Kjære Bingsfossmedlemmer!

2019 er året hvor klubben fyller 40 år, og det ønsker vi å markere! Vi planlegger et jubileumsarrangement lørdag 21. september, og ber deg holde av denne dagen.

I forbindelse med arrangementet har vi behov for hjelp! Vi ønsker personer til en festkomite, samt personer som kan bidra med taler, fortellinger og bilder fra klubbens 40 år. Kan du bidra med noe av dette, så ta kontakt med oss på mail: post@bingsfoss.no, eller ved å ta kontakt med styreleder Ludovic Pochon-Guerin mob. 41299109 eller Christine Abbott mob. 91174310 snarest mulig.

Andre viktige datoer vi ber dere holde av:

Klubbmesterskap terreng, Stomperudrittet: 17. august

Klubbmesterskap bukkestyre (Stravabasert): 25. august

Klubbmesterskap sti Monsrud (Stravabasert): 15. september

Med vennlig hilsen

styret


0 Kommentar

Info fra nytt styre 2019

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 28. Mar 2019

Årsmøtet 2019 ga nytt styre mandat til å fylle ledige verv. Styret har nå gjennomført sitt første møte og har konstituert seg med følgende ansvarsfordeling. 

Nyvalgt styreleder Ludovic Pochon-Guerin fungerer også som kasserer i 3-4 mnd. Etter dette vil Jan Myhrvold fortsette som kasserer. Styret har vedtatt at Myhrvold inntrer i vervet fra 19. mars, med avlasting av styreleder. Christine Abbott anskaffer også bankfullmakt og vil besørge kassereroppgaven sammen med styreleder i 3-4 måneder. 

Nestleder/sportslig leder Erland Rønningen og sekretær Cathrine Årstad Olsen fortsetter med oppgaver som tidligere. 

Thomas Sørbø, nyvalgt leder for tur og mosjon overtar også ansvaret for introduksjon, da Thomas Sundal som ble valgt inn av årsmøtet ved akklamasjon har sett seg nødt til å trekke seg. Ansvar for aktiv senior legges også under tur og mosjon.

Leder for barn og ungdom, Christine Abbott, overtar ansvaret for aktiv junior. Styret har vedtatt at det ikke skal jobbes for å fylle dette vervet, da det ikke anses som et behov pr nå. Abbott er også ansvarlig for Texasdalen, medlemsregisteret, lisenser og politiattester.

Årsregnskapet er nå godkjent av revisor og ett enstemmig styre. Årsregnskapet gjøres tilgjengelig for medlemmene her på hjemmesiden.0 Kommentar

Årsmøte og klubbkveld

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 13. Feb 2019Tirsdag 26.02.19 avholder vi ordinært årsmøte med påfølgende klubbkveld på klubbhuset til SIF.

Saksliste og dokumenter sendes ut på e-post senest en uke før møtet. 

Etter årsmøtet blir det servering og mulighet for å snakke om sykkel med gamle og nye sykkelvenner. I tillegg vi vi få et inspirerende foredrag om motivasjon og trening fra Ole Kristian Bakkene. Ole Kristian har gjort seg kjent gjennom bloggen Midtlivskrise i Lycra. Han skriver inspirerende, men også selvironisk om trening og aktiv livsstil. Han er selv aktiv i ulike idretter, som sykkel, ski, løping og triatlon. Han er utpekt til Birkenambassadør for 2019 og stiller med eget lag i Birkebeinerrennet den 16. mars. I løpet av året har Ole Kristian vært gjest på TV2 nyhetene og bloggen hans vært omtalt i Finansavisen og i VG. Og en ting til: Du trenger ikke å være i midtlivskrisa for å ha glede av dette foredraget. Vi håper mange av våre medlemmer vil komme for å høre på. Har du lyst til å bli medlem av Bingsfoss, så kom innom for en prat etter at årsmøtet er ferdig (ca 1930)


0 Kommentar

Rolig langkjøring på Trento

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 20. Jan 2019

Trento inviterte til rolig langkjøring med Jaran i dag. Oppmøtet var bra og alle så ut til å kose seg. Vi kommer tilbake med nytt arrangement på Trento om ikke alt for lenge, så følg med. Sesongen 2019 er i gang. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline