John Harald Hellesvik tok 20.plass i VM Masters Tempo

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 30. Aug 2019

Torsdag 29.august sto John Harald Hellesvik fra Bingsfoss og Norge klar til start i VM Masters Tempo i Poznan, Polen. Etter å ha vunnet både NM og Nordisk i samme gren, var han endelig klar for å gjennomføre det som har vært hans store mål gjennom sesongen! 

I klassen M40-44 lå John Harald lenge høyt på lista på den 18 km lange distansen. Etter å ha brukt nærmere en halvtime (!) på å justere festet på startnummeret mest mulig aerodynamisk, måtte han halvveis, etter vending, dessverre slippe noe da varmen satt han helt ut. Det var sol fra skyfri himmel og en lufttemperatur på 32 grader, en varme John Harald sjelden har syklet i og aldri har konkurrert i. Motstanderne hans fikk isbiter i drakta av støtteapparatet, og han selv dynket seg i vann, men uten særlig nytte. Temporitt er en vanvittig kroppslig påkjenning, og med en snittfart på 45 km/t, så sier det seg selv at kroppstemperaturen er høy nok i seg selv. Energimessig ser John Harald at han på siste runde av rittet ble liggende rundt 60 watt lavere enn hva han normalt sett gjør. 

"Men det har vært en utrolig kul opplevelse så langt! Det er gøy å ha knust minst halvparten av konkurrentene mine, og jeg kan nesten garantere at det til neste år er enda flere som skal legges bak meg!" forteller han med latter i telefonen fra varme Poznan. 

Ellers så er John Harald fornøyd med arrangementet så langt, men slett ikke imponert over alt.  "Jeg tror det må være det dårligste dekket jeg noen gang har syklet på, sammenlignet med ritt i Norge og Norden. Det var hull og humper overalt, så jeg måtte virkelig fokusere på hvor jeg kjørte." 

Nå er det noen dager med restitusjon før han stiller i fellesstart landevei på søndag. 

Vi gratulerer John Harald med en fantastisk 20.plass i VM og må innrømme at vi er en smule stolte her hjemme i Sørum!


0 Kommentar

Stomperudrittet og NM 2019

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 18. Aug 2019

FOR EN DAG, OG FOR EN GJØRMEFEST! 💦🚵‍♀️🚵‍♂️😁

Årets Stomperudritt ble nok en fantastisk sykkelfest for store og små, elite, tur- og trimmere! Værgudene bidro (som de ofte gjør) til at vi også i år omtrentlig bare fikk "brune drakter" over målstreken😂 Til tross for regn og mere regn gjennom hele dagen, så meldes det om flere heiagjenger og publikummere langs løypene og i start- og målområdet!

Bingsfoss SK stilte med tre ryttere i NM maraton mastersklasser, og som vi tidligere i kveld kunne meddele så fikk vi en Norgesmester med seieren til Cathrine Årstad Olsen i maratondistansen på 49 km K45-49. Cathrine har siste tiden vist at hun er i storform, og så heltent ut før start! Etter å ha kjempet seg gjennom i de gjørmete løypene på tiden 2.55.21 kunne hun strekke armene i været og innkassere GULL i klassen, samt juble over å bli tredje beste kvinne totalt på distansen!👏💪🚵‍♀️ Cathrine forteller at det var en sleip og sølete tur, men at hun hadde godt feste hele veien. "Jeg kjørte på Nobby Nic foran og Rocket Ron bak, og det ga meg trygghet til å kjøre bedre teknisk. Jeg fikk meget god sekundering av mannen min Stig og flotte supportere i teltet ved skibua! Stomperudrittet har vært sesongens store mål for meg, og det er utrolig gøy å lykkes på hjemmebane i dag sammen med Stig. Vi har hatt en tøff vår og forsommer etter ulykken, og jeg hadde ikke klart dette uten han!"
Vi bøyer oss i gjørma og gratulerer nok en gang med Norgesmestertittel og med team Olsen👏🏆🥇🚵‍♀️❤️

Vi gratulerer også Erlend Edvartsen med 6. plass i M50-54 NM Masters maraton 63 km💪🚵‍♂️

I Tur 31 km blir beste Bingsfosser Stian Finneide med en 5.plass i M40-49, og i ungdomsklassen M15-16 som syklet samme distanse, så tok Kevin Touya en sterk 13. plass!
I ungdomsklasse M13-14, på distansen 17 km, gjorde Mathias Lade nok et godt ritt og tok 6. plassen. I klassen M11-12 som også syklet 17 km, tok Paulus Juliussen 3.plassen! Det skal nevnes at 17-km ungdommen fikk en ekstra oppvarmingsrunde på 4,3 km da de ble ledet feil i løypa og måtte starte på nytt.
Gratulerer til dere alle sammen! 🚵‍♀️🚵‍♂️💪

Sist men ikke minst så hadde vi flere barn med i 20 km trim og i barnas Stomperudritt på 4,3 km. Gratulerer til dere alle sammen! Vi digger unger som dere som elsker å sykle i regnvær og bli skikkelig møkkete😁

Takk til Stomperudrittet for nok et fantastisk arrangement! Det er utrolig gøy å være klubb, rytter og publikum hos dere! Dere gjør en helt utrolig jobb med arrangementet, og vi er stolte over å være en del av bygda på en dag som denne!👏👏👏

Og sist men ikke minst; takk til alle dere Bingsfossere som deltar på sykkel eller langs løypene, som rigger og fotograferer, og som bidrar til at vi som klubb får en fantastisk dag sammen. Dere er alle og enhver unike!❤️❤️❤️


0 Kommentar

Stem på årets sykkeltalent i Norges Cykleforbund

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 2. Aug 2019

Det har aldri vært flere norske ryttere i Tour de France enn i år, og flere kan det bli. Her skal du få bli bedre kjent med Norges største sykkeltalenter. Felles for de alle er at de er enormt dedikerte til sporten sin. De jobber knallhardt hver eneste dag for å bli best. Sånn inspirasjon trenger vi! 

Jakten på årets sykkeltalent er et samarbeid mellom TV 2, Equinor Morgendagens helter og Norges Cykleforbund. Nå er det opp til folket å stemme frem sin kandidat.

Se nyheten her: https://www.sykling.no/article/stem-på-årets-sykkeltalent

Ligger også på Facebook her: https://www.facebook.com/NorgesCykleforbund/0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline