Engasjement - Klubb i vekst

Postet av Bjørn Olav Holmen den 26. Mar 2014

Dette er absolutt ikke et klageskriv fra en leder som føler seg overarbeidet, men mer et innlegg om hvor givende det er å kunne være med å bidra til et godt treningsmiljø for unge og voksne.  For bare to år siden var Bingsfoss SK en klubb som mer kunne betegnes som en "gubbeklubb" for middelaldrende menn (og noen få kvinner).  Treningene var stort sett som de alltid hadde vært, og det var stort sett de samme som måtte trekke lasset (hvilket de gjorde og gjør på en utmerket måte).  Det hadde i lengre tid blitt snakket om at vi måtte få til ungdomssykling, og kanskje til og med et tilbud til barn.  Men som alltid var det ingen som tok steget å sa "la oss starte, og se hvordan det går", og de fleste trodde at dette ville være veldig vanskelig å få til. 

Under en rusletur med hunden, tror det var høsten 2012, møtte jeg en av Sørumsands ildsjeler for ungdom, gjennom allidrett og andre aktiviteter, Karsten Andersen, og nevnte at jeg som nyvalgt leder hadde hatt satt pris på å komme igang med et tilbud til ungdommen.   Ja, la oss gjøre det! sa Karsten, og dermed startet Bingsfoss reisen mot å bli en "ordentlig" sykkelklubb.  Karsten og Marianne fikk organisert opp spinningtilbud, og i løpet av 2013 vokste gruppa fra ingen til 15-20 ungdommer som syklet regelmessig.  Karsten valgte dette ut fra et ønske om å gi et tilbud til ungdommene som faller utenfor eller vil ha et tilbud utover de vanlige valgene, fotball og håndball. Nå har de fått med seg et par trenere til, og det ser ut til å bli en knallsesong med mange nye syklister.  

Neste steg måtte være å få til en gruppe for de fra 6-12 år.  Igjen så er det noen som rekker opp hånden, og sier at man gjerne vil bidra! Hans Petter Lade har brukt vinteren på å rekrutere flere trenere, og planlagt et opplegg for barn og unge som er veldig bra.  Det er helt klart at det er et marked, bare 1 dag etter at det ble lansert er det 10-15 barn som er påmeldt og flere voksne som har sagt at de kan være med som trenere.  Ser på facebook at dette også er plukket utenfor kommunen, og at Bingsfoss virkelig blir lagt merke til.  I tillegg til dette skal vi også arrangere Tour de Bingsfoss 13 juni for barn fra 0-14 år under Sørumsand-dagene.  Kjetil Næss er godt i gang med planleggingen, og vi har også blitt lovet bistand fra Stomperud-gjengen til dette arrangementet.

Breddetilbud eller lavterskeltilbud er også en veldig viktig del av Bingsfoss.  Sykling er kanskje den sporten som er enklest tilgjengelig, og minst belastende for kroppen.  Derfor passer den veldig godt til de fleste som har fysiske eller kroppslige utfordringer.  Trond Hammeren har selv følt på kroppen hva det gir å være aktiv, og vi er veldig glad for at han og Team Slow har valgt å bli en del av Bingsfoss SK.

Som dere ser er det mange som stiller opp, og tilbakemeldingene fra alle er at dette gir de masse tilbake, og at det er en veldig verdifull bruk av tid.  Vi i Bingsfoss ønsker og trenger enda fler som vil bruke litt av sin fritid på felles prosjekter, både for klubben og også i større sammenhenger.  Vi kan love at dette er givende.

Det vi trenger akkurat nå er noen som kan kjøre Rundbaneprosjektet vårt videre merkantilt.  Dialogen med grunneiere er i gang, og det er flere som har meldt seg for det praktiske arbeidet.  Undertegnede vil også være med i styringsgruppen.  Vi ser på flere finansieringsmuligheter, og forsøker også å samarbeide med andre organisasjoner og kommunen for å få dette til.

Det er også andre oppgaver, og sikkert flere ideer til aktiviteter vi kan gjøre.  Ta kontakt!

Vi trenger også andre ressurser, og jeg er ganske sikker på at alle har noen talenter som vi kan dra nytte av.  Hvis mange stiller opp, vil det også bli mindre slitasje på ildsjelene, og vi kan håpe at de holder ut lengre og også få kontinuitet på ledersiden.  Vi kommer ikke til å kreve at noen stiller, men lover at de som stiller skal få mye tilbake.

Husk, Klubben, det er deg og meg!

Med sportslig hilsen
Bjørn Holmen
Leder Bingsfoss

1 Kommentar

Kommentarer

  • Bjørn Olav Holmen

    Glemte en ting, Marius trenger fler som kan være med å bidra på terreng/MTB. Det kan være at du tar ansvar for noen enkelt treninger eller er med å planlegge treningsopplegget. Kontakt Marius hvis du vil være med!

    26 mars 2014

Logg inn for å skrive en kommentar.