Oppstart sykkel 6-12 år

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 24. Mar 2014

Onsdag 23. april kl 1800 starter vi opp sykkeltrening for barn fra 6 til 12 år. Den første treningsdagen må barna møte sammen med en voksen. De voksne som har sykkel blir med på treningen. De som ikke har sykkel vil få andre oppgaver. Det vil være fokus på trygghet og bli-kjent-aktiviteter for barna. Treningen denne dagen avsluttes med foreldremøte. Det er viktig at alle som vil ha med barn i treningsgruppa møter. Oppmøtested kunngjøres senere. 

Fast treningsdag blir onsdager fra kl 18 – 19 med oppmøte på Sørumsand skole med mindre annet står på treningsplanen. Barna blir delt i to grupper på 6 – 8 og 9 – 12 år. Barn som starter i 1. klasse til høsten er velkomne selv om de ikke har fylt 6 år ennå. Det blir felles oppmøte og avslutning for begge gruppene. Treningen vil foregå på grusveier og stier i nærområdet.

For å delta på treningen må barna ha grunnleggende sykkelferdigheter slik at de kan komme seg på og av sykkelen og sykle uten hjelp eller støtte fra voksne. 

Hva trenger barna for å delta på treningen?

• Sykkelhjelm og hansker er obligatorisk sikkerhetsutstyr.

• Sykkelen må være i orden. Begge bremser må fungere, også girene om sykkelen har dette.

• Styret MÅ ha tette holker eller endeplugger – åpent rør er svært farlig ved velt. 

• Sykkelen må tåle bruk på skogsveier og stier.

• Klærne må tåle litt sprut og gjørme.

• Ta med drikkeflaske (vi drikker vann på treningene).

• Sist men ikke minst: Sykkelen må passe til barnet. For stor sykkel gir utrygghet, så bruk gjerne den «gamle» sykkelen en stund til.

Vi håper å se mange barn på trening med Bingsfoss sykkelklubb i vår!

Hovedtrenere fra Bingsfoss sykkelklubb er Marius Nakkeid og Hans Petter Lade.

Vi trenger flere faste trenere/hjelpetrenere. Dersom du kan bidra, hører vi gjerne fra deg. Foreldre med barn i gruppa vil bli bedt om å bistå på noe på enkelte treninger.

Påmelding eller spørsmål sendes til:

Hans Petter Lade

Tlf 91818641

Mail: hanspetterlade@hotmail.com


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.