Gull til Cathrine Årstad Olsen og Monica Hedlund, og sølv til Per Kristian Orderud i Birken!

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 1. Sep 2019

Årets store sykkelfest fra Rena til Lillehammer er igjen gjennomført for mange ryttere fra Bingsfoss! Hele 28 av våre medlemmer deltok på den 86 km lange turen fra Rena til Lillehammer med sekk på ryggen, og hjem til Bingsfoss og Sørumsand/Nes kommer det hele 3 medaljer! Det er jo helt fantastisk!

Cathrine Årstad Olsen stilte i K elite, og med tiden 03.21 fulgte hun opp seieren i NM/Stomperud for 2 uker siden med nok et gull i klassen K45-49! Cathrine selv er storfornøyd og sier det er over all forventning! «Det er helt utrolig gøy å avslutte sesongen med klasseseier i Birken! Det har vært tungt etter NM, og det var veldig tungt i starten i dag også. Det er først etter passering i Djuposet at det virkelig løsner. Jeg blir liggende i en gruppe med 6-7 damer, og vi samarbeider godt over fjellet og i rulle i lettere terreng. Resultatet er virkelig langt over hva jeg hadde forventet!» forteller en lykkelig Bingsfossrytter og Norgesmester! Og vi tillater oss å nevne at Nesbuingen endte på en fantastisk 13.plass totalt i eliteklassen for kvinner!

En annen gullvinner på dagens ritt er Monica Hedlund som stilte i FHK-klassen. Hun hadde håp om ny personlig rekord i dag, men teknisk trøbbel og værforhold ville det annerledes. «Jeg måtte ha sykkelen til reperasjon 4 ganger, men var klar over at jeg bare trengte å fullføre for å vinne klassen, så det var nok motivasjon til å kjempe videre» forteller hun.

I klassen M65-69 tok Per Kristian Orderud en fantastisk 2.plass med tiden 03.19! Det er kun drøye halvannet minutt bak klassevinneren, og den nest beste tiden av alle BSK-ryttere i dag! Per forteller at han er svært fornøyd med dagen! «Det var veldig morsomt å havne på pallen! Det gikk dessverre litt for sakte fra Sjusjøen til mål, noe som var litt ergerlig siden jeg lå i teten mesteparten av rittet. Uansett så gikk det over all forventning, og jeg var også heldig med været og fikk kun litt nedbør.» Klubbkamerat Stian Finneide, som for øvrig var raskeste Bingsfosser i dag, er ekstremt imponert over Orderuds tid! «Jeg må virkelig gratulere Per og alle andre Bingsfossere som har stilt til start i dag!» sier Stian i kveld! Han forteller at vær, føreforhold og noen avgjørelser underveis gjorde at det ikke ble noen personlig rekord for han, men han er allikevel veldig fornøyd med egen tid og innsats.

Trond Meckelborg Rognerud (M45-49) og kona Jane Thøgersen (K45-49) forteller begge om en fin, men litt værutsatt tur over fjellet i dag. Trond hadde et forsiktig fall rett før målgang, med er fornøyd med dagens gjennomføring under litt klinete forhold. Jane er enig i at forholdene var noe krevende og at underlaget var sugende, men alt i alt godt og varmt selv med noen regndråper og mye vind. Det må jo også nevnes at Jane, som virkelig har fått fart på sykkelen siste året, i dag perset med hele 52 minutter! «Det blir kanskje ikke helt riktig å sammenligne med tiden jeg hadde i 2016, men nå er målet definitivt å perse med enda noen minutter neste gang og forhåpentligvis gjennomføre på under 4 timer!». Vi kan jo ikke annet enn å si at vi er helt overbevist om at Jane når nettopp det målet!

Det var flere som satte personlige rekorder i dag, og med tiden 03.54 syklet Arild Hartmann (M45-49) inn til årets store mål, nemlig å fullføre under 4 timer! Arild forteller at han var mentalt innstilt på at dette skulle han klare! «Jeg startet bra og var på Skramstadsætra på 40 min. Da tenkte jeg at dette går, jeg har dagen! Før jeg visste ordet av det var jeg i Rosinbakken, og det gikk fortsatt veldig bra. Jeg tenkte at jeg måtte «safe» inn til mål, men så kom vinden i form av en vegg på toppen av Rosinbakken! Hastigheten falt som en stein, og jeg ble seriøst bekymret for at målsetningen min skulle ryke. Heldigvis er jeg sta, og med høyere puls på slettene enn i Rosinbakken, kunne jeg lykkelig rulle inn over mål til ny PR!» Arild forteller avslutningsvis at han er superfornøyd med dagen, noe vi fullt ut kan forstå!

En gjeng «eldre herrer» (som de selv karakteriserer seg som) har også stort sett kommet seg helskinnet gjennom dagens ritt. For Terje Langørgen (som dessverre måtte bryte etter et fall), Helge Eliassen, Morten Holterhuset, Erling Evensen og Øyvind Hagen er Birken en lang tradisjon. Morten syklet for 20. gang i dag, og Øyvind for 23. gang. Fra hytta til støtteapparatet på Sjusjøen forteller de at årets ritt var en tøff opplevelse med fuktig underlag, litt regn og kraftig motvind over Sjusjøen. «Vi startet i forskjellige grupper pga tidligere resultater, så sånn sett syklet vi jo individuelt» forteller Øyvind. Gjengen sier at det viktigste tross alt er å holde seg litt i form og samtidig ha det sosialt. «Med Bingsfossdrakta på, samles vi mosjonistene for felles trening, og fellestreningene fører igjen til at noen av oss setter oss mål med deltagelse på ritt på enten landevei eller MTB. Birken er vel fortsatt det største rittet i Norge som har blitt en fin tradisjon for oss.» Støtteapparatet er det heller ikke noe å utsette på, skal vi tro gjengen som i kveld hygger seg med et glass vin! Med overnatting på Rena hos klubbkollega Rune Rødin, og med støtte fra Christian Kjustad som har stilt opp i en årrekke så er alt «tima og tilrettelagt» når gjengen etter målgang samles hos Dag Nor på Sjusjøen. Gjengen ser ut til å være godt fornøyd med dagens ritt, og gir en ekstra klapp på skulderen til Erling som i dag tok merket i M60-65!

Vi vil gratulere alle våre ryttere som startet og som gjennomførte dagens Birkebeinerritt! Dere er en fantastisk gjeng!

Gull til Cathrine Årstad Olsen i K 45-49

Monica Hedlund 


 Arild Hartmann på vei inn mot mål til PR!


De «eldre herrer» før start i Rena.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.