John Harald Hellesvik tok 20.plass i VM Masters Tempo

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 30. Aug 2019

Torsdag 29.august sto John Harald Hellesvik fra Bingsfoss og Norge klar til start i VM Masters Tempo i Poznan, Polen. Etter å ha vunnet både NM og Nordisk i samme gren, var han endelig klar for å gjennomføre det som har vært hans store mål gjennom sesongen! 

I klassen M40-44 lå John Harald lenge høyt på lista på den 18 km lange distansen. Etter å ha brukt nærmere en halvtime (!) på å justere festet på startnummeret mest mulig aerodynamisk, måtte han halvveis, etter vending, dessverre slippe noe da varmen satt han helt ut. Det var sol fra skyfri himmel og en lufttemperatur på 32 grader, en varme John Harald sjelden har syklet i og aldri har konkurrert i. Motstanderne hans fikk isbiter i drakta av støtteapparatet, og han selv dynket seg i vann, men uten særlig nytte. Temporitt er en vanvittig kroppslig påkjenning, og med en snittfart på 45 km/t, så sier det seg selv at kroppstemperaturen er høy nok i seg selv. Energimessig ser John Harald at han på siste runde av rittet ble liggende rundt 60 watt lavere enn hva han normalt sett gjør. 

"Men det har vært en utrolig kul opplevelse så langt! Det er gøy å ha knust minst halvparten av konkurrentene mine, og jeg kan nesten garantere at det til neste år er enda flere som skal legges bak meg!" forteller han med latter i telefonen fra varme Poznan. 

Ellers så er John Harald fornøyd med arrangementet så langt, men slett ikke imponert over alt.  "Jeg tror det må være det dårligste dekket jeg noen gang har syklet på, sammenlignet med ritt i Norge og Norden. Det var hull og humper overalt, så jeg måtte virkelig fokusere på hvor jeg kjørte." 

Nå er det noen dager med restitusjon før han stiller i fellesstart landevei på søndag. 

Vi gratulerer John Harald med en fantastisk 20.plass i VM og må innrømme at vi er en smule stolte her hjemme i Sørum!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.