Bingsfoss SK og trafikksikkerhet

Postet av Bingsfoss Sykkelklubb den 9. Apr 2015


Påminnelse til alle medlemmene i Bingsfoss sykkelklubb: Husk viktigheten av å opptre korrekt i trafikken

Mandag 6. april var det en alvorlig ulykke med en gruppe syklister og en bil involvert i Enebakk rundt-løypa, med den konsekvensen at en syklist er alvorlig skadet.

I dag, tirsdag 7. april fikk Bingsfoss sykkelklubb et innspill fra en bilist som opplevde at en Bingsfossrytter bidro til at det oppsto en trafikkfarlig situasjon på grunn av måten syklisten passerte bilen i en av rundkjøringene på Sørumsand.

Styret i Bingsfoss sykkelklubb vil derfor igjen minne alle våre medlemmer om viktigheten av å opptre i tråd med de gjeldende trafikkregler når vi ferdes i trafikken.

Det er flere grunner til denne oppfordringen. Den første og mest innlysende er at det kan oppstå farlige situasjoner, der din egen og andres (bl.a. medsyklisters) liv og helse kan bli satt på spill. Vi har rett og slett ingen medlemmer å miste!

På siste årsmøte ble det vedtatt en organisasjonsplan der det under pkt. 7 står : 'Medlemmene plikter å følge vegtrafikkloven ved trening…' . Vi mener klubbens medlemmer i så stor utstrekning det lar seg gjøre, bør opptre så «gentlemansaktig» som mulig slik at andre trafikanter opplever oss som ansvarsfulle og smidige deltagere i trafikken.

En annen viktig grunn er klubbens anseelse i vårt lokalmiljø. For at folk i området skal få et positivt inntrykk av klubben og våre drakter er det utrolig viktig at vi opptrer korrekt og positivt og med så god omgangstone overfor andre trafikanter som mulig når vi ferdes langs veien, det være seg på vei til trening som under selve treningen. Klarer vi ikke å være gode ambassadører for klubben og draktene våre kan det få følger for rekruttering av nye medlemmer. Vi må gjøre det hyggelig og attraktivt å være medlem i klubben vår. Vi må også gjøre det attraktivt for lokale forretningsvirksomheter å støtte klubben gjennom sponsing. Den beste måten å sikre oss slik støtte fremover er å oppføre oss ordentlig i samspill med resten av trafikken.


Ha en riktig god og trygg sykkeltur!


Helge Eliassen

Leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.